Plaatsen van domotica systemen in Oost-Vlaanderen

Domomatic in Ninove: domotica plaatsen in Oost-Vlaanderen

Naast alarmsystemen en bewakingsapparaten is Domomatic BVBA uit Ninove, Oost-Vlaanderen ook installateur van domotica systemen. Maar wat is domotica nu eigenlijk? De naam domotica is tweedelig: het eerste deel verwijst naar het Latijnse woord 'domus', wat 'huis' betekent, het tweede deel 'tica' is een achtervoegsel zoals in 'informatica', wat staat voor 'elektronische dataverwerking'.

 

Met andere woorden, domotica is de wetenschap die zich bezighoudt met het verwerken van data afkomstig van verschillende ingangsmodules die zich in het huis bevinden, zoals bv drukknoppen, sensoren (temperatuur, licht, beweging..) en alle apparaten die zich via een spanningsvrij contact aansluiten op deze modules. Na verwerking van de inkomende informatie zal een centrale de voorgeprogrammeerde acties ondernemen op verschillende uitgangsmodules die op hun beurt verschillende verbruikers kunnen bedienen, zoals lichtpunten, verwarmingstoestellen, rolluiken, poorten, hekken, zonnewering, en andere toestellen.

 

De voornaamste voordelen van domotica systemen zijn comfortverhoging door middel van centrale of automatische bediening en controle van de aangesloten apparaten, en forse besparingen door het uitschakelen van alle overbodige toestellen, zowel bij het verlaten van de woning (afwezigheidsstand) als bij het slapengaan (slaapstand).

 

Er kan ook een flink stuk van uw energierekening geknabbeld worden als men de verwarming via de domoticacentrale laat beheren en op die manier een tijdschema kan programmeren dat voorkomt dat de verwarming onnodig in de comfortstand geplaatst wordt. Een dergelijk schema zal ook de veiligheid van de elektrische installatie verhogen en er tevens voor zorgen dat er bij afwezigheid geen gevaarlijke toestellen (strijkijzer, friteuse, bijverwarming...) in werking blijven.

 

Domotica is ook biocompatibel, wat er voor zorgt dat alle overbodige kringen tijdens de nacht worden uitgeschakeld zodat u niet onnodig in magnetische velden moet slapen. Een enorm groot voordeel van domotica is het feit dat uw installatie evolutief is, zodat ze steeds via nieuwe software geüpgraded en eventueel uitgebreid kan worden.

 

Wij adviseren de domotica systemen van Domintell. Contacteer Domomatic BVBA in Ninove, uw installateur van domotica systemen in Oost-Vlaanderen!